Cupcakes renna alle pere e caramello

Cupcakes renna alle pere e caramello

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
15 pezzi

Składniki

Salsa al caramello
  • 35 g di burro tagliato a cubetti
  • 65 g di zucchero di canna muscovado scuro
  • 40 g di panna molto densa (circa 48% grassi)
  • ¼ di cucchiaino di sale
Cupcakes
  • 250 g di pere sode, sbucciate, private del torsolo e a pezzi
  • 100 g di burro a cubetti
  • 100 g di zucchero di canna muscovado scuro
  • 2 uova medie (circa 60 g)
  • 300 g di farina tipo 00
  • 250 g di latte
  • 10 g di lievito in polvere per dolci
  • 2 cucchiaini di cannella in polvere (opcjonalnie)
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema al burro al caramello
  • 150 g di zucchero di canna muscovado scuro
  • 75 g di burro a cubetti
Terminare la preparazione
  • 12 salatini tipo pretzel, spezzato in 2, per decorare
  • 12 confetti al cioccolato colorati rosso
  • 24 confetti al cioccolato colorati (occhi)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 150.9 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1793.3 kJ / 428.6 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Węglowodany 58.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...