Cupcakes renna alle pere e caramello

Cupcakes renna alle pere e caramello

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
15 pezzi

Składniki

Salsa al caramello
  • di burro tagliato a cubetti
    35 g
  • di zucchero di canna muscovado scuro
    65 g
  • di panna molto densa (circa 48% grassi)
    40 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
Cupcakes
  • di pere sode, sbucciate, private del torsolo e a pezzi
    250 g
  • di burro a cubetti
    100 g
  • di zucchero di canna muscovado scuro
    100 g
  • uova medie (circa 60 g)
    2
  • di farina tipo 00
    300 g
  • di latte
    250 g
  • di lievito in polvere per dolci
    10 g
  • di cannella in polvere (opcjonalnie)
    2 cucchiaini
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
Crema al burro al caramello
  • di zucchero di canna muscovado scuro
    150 g
  • di burro a cubetti
    75 g
Terminare la preparazione
  • salatini tipo pretzel, spezzato in 2, per decorare
    12
  • confetti al cioccolato colorati rosso
    12
  • confetti al cioccolato colorati (occhi)
    24

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 428.6 kcal / 1793.3 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 58.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Sód 150.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...