Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di latte
- 120 g di semolino di grano duro
- 60 g di zucchero
- 2 pizzichi di sale
- 1 uovo
- 30 g di burro, morbido
- 50 g di panna, qualsiasi tipo
- olio di semi per frittura q.b.
- ½ banana, a rondelle (opcjonalnie)
- 10 foglie di mentuccia (opcjonalnie)
- 100 g di fragole, a fette (opcjonalnie)
- 50 g di mirtilli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 449.4 kJ / 107.4 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 39.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Latte fritto genovese
5hod. 40min
Magdalenas
1h
Muffin glassati
1h
Dressing speziato per verdure
Brak ocen
Polenta ai porri con topping di castagne (2 porzioni)
50min
Masala kirsch tiffin
2 godz. 30 min
Polpettine dolci di semolino
40 min
Gelato allo skyr vaniglia e lamponi
10h 15 min
Panspeziato
1 godz. 30 min
Torta tripla al cioccolato
3h
Pasta con ajvar e porro
30 min.
Milkshake torta di mele
30 min.