Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso pastry cream
- 1 egg
- 4 egg yolks
- 250 g milk
- 125 g caster sugar
- 50 g cornflour
- 1 tsp vanilla bean paste
- 2 tbsp white miso paste, to taste
Choux pastry
- 70 g water
- 1 tsp sea salt
- 75 g unsalted butter, cut into pieces
- 100 g milk
- 130 g plain flour
- 200 g eggs (approx. 4), lightly beaten
Chocolate topping
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp glucose
- 150 g dark chocolate, broken into small pieces
- sea salt flakes, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 316 mg
Alternatywne przepisy
Thirty second whole orange cake
1h 15min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Better banana cake
45min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2sa 20 dk
Freeform basic bread
1 Std. 35 Min
Traditional Apple pie
1h 30min
"To die for" mini pavlovas
2 Std. 40 Min
Custard horns
1h 45min
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Banana bread
1h 40min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Chocolate and strawberry domes
51 Std.