Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso pastry cream
- 1 egg
- 4 egg yolks
- 250 g milk
- 125 g caster sugar
- 50 g cornflour
- 1 tsp vanilla bean paste
- 2 tbsp white miso paste, to taste
Choux pastry
- 70 g water
- 1 tsp sea salt
- 75 g unsalted butter, cut into pieces
- 100 g milk
- 130 g plain flour
- 200 g eggs (approx. 4), lightly beaten
Chocolate topping
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp glucose
- 150 g dark chocolate, broken into small pieces
- sea salt flakes, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 313.9 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 316 mg
Alternatywne przepisy
Mini apple crumble cakes
1h 15 min
Classic Polish 'tort'
2u. 25min
Walnut cake with coffee frosting
1h 10 min
Waffles
25 min
Croissants
16h
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Custard horns
1h 45 min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Brandy snaps
30 min
Only the best chocolate chip cookies ever
25 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min