
Urządzenia i Akcesoria
Chocolate miso eclairs
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Miso pastry cream
-
egg1
-
egg yolks4
-
caster sugar125 g
-
milk250 g
-
cornflour50 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
white miso paste to taste2 tbsp
Choux pastry
-
water70 g
-
sea salt1 tsp
-
unsalted butter cut into pieces75 g
-
milk100 g
-
plain flour130 g
-
eggs (approx. 4), lightly beaten200 g
Chocolate topping
-
pouring (whipping) cream100 g
-
glucose1 tsp
-
dark chocolate broken into small pieces150 g
-
sea salt flakes to sprinkle
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
313.9 kcal /
1313.2 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
18.1 g
Węglowodany
30.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
316 mg