Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro morbido, a pezzi più un po’ per ungere
-
1
cucchiaio di pangrattato
lub 1 cucchiaio di mandorle tritate - 250 g di patate americane dolci, in pezzi
- 60 g di zucchero
- 1 banana matura grande (circa 130 g)
- 2 uova
- 300 g di farina di farro bianca
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- 1 pizzichi di zenzero, secco, macinato
- 80 g di gherigli di noce, tagliati a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 968.6 kJ / 231.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 131.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di formaggio con cetrioli e pomodori
Brak ocen
Agnello al curry indiano
1h 30min
Capuns grigionesi
35min
Flammkuchen con lardo ed erbe aromatiche
1h
Cheesecake con mirtilli e glassa al limone
3hod. 10min
Sorbetto al lime e lamponi
10min
Liquore di caramello e nocciole
20min
Grittibänz dolci
2h 15 min
Gallette des rois (senza glutine)
3h 30min
Cake bagnata all'arancia
1h 30min
Torta al cioccolato e zucchine
1 Std. 25 Min
Torta di carote argoviese
2h