Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro morbido, a pezzi più un po’ per ungere
-
1
cucchiaio di pangrattato
lub 1 cucchiaio di mandorle tritate - 250 g di patate americane dolci, in pezzi
- 60 g di zucchero
- 1 banana matura grande (circa 130 g)
- 2 uova
- 300 g di farina di farro bianca
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- 1 pizzichi di zenzero, secco, macinato
- 80 g di gherigli di noce, tagliati a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 968.6 kJ / 231.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 131.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stelle alla cannella
1ωρ. 30 λεπτ.
Tagliata di manzo con salsa teriyaki e riso
2h
French Dressing
15 Min
Vol-au-vent con polpettine piselli e carote
Brak ocen
Gulasch
3 Std.
Crema al sidro dolce
Brak ocen
Torta di Pasqua
1h 45 min
Flammkuchen con zucca, mele ed erbette tritate
1ωρ. 30 λεπτ.
Hamburger di broccoli con salsa di rapanello
1 Std.
Tortini mediterranei alle verdure
Brak ocen
Spezzatino di manzo su purea di sedano
Brak ocen
Stufato di pollo alla senape
40 min