Risoto de alcachofra com presunto Parma

Risoto de alcachofra com presunto Parma

4.4 5 rating
Przygotowanie 21 min
Czas całkowity 30 min
4 porções

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços
    100 g
  • salsinha fresca somente as folhas
    5 talos de
  • cebola aprox. 1 unidade média
    100 g
  • azeite de oliva extra virgem
    30 g
  • arroz arbóreo
    300 g
  • coração de alcachofra em conserva, drenado
    200 g
  • vinho branco seco
    100 g
  • água
    700 g
  • caldo de legumes
    1 c. sopa de
    1 c. chá de sal
  • pimenta do reino preta em pó
    3 pitadas de
  • manteiga sem sal gelada, em pedaços
    70 g
  • presunto parma cortado em tiras
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porção

Sód 1078.9 mg
Białko 23.1 g
Kalorie 2777.1 kJ / 663.7 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...