Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g feijão preto
- 2400 g água
- 100 g cebola, cortada em metades
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite de oliva
- 300 g arroz branco
- 1 c. chá de sal marinho
- 100 g bacon defumado, em cubos (1 cm x 1 cm)
- 250 g linguiça calabresa defumada, sem pele e cortada em rodelas
- 1 paio, cortado em rodelas
- 150 g costelinha de porco defumada, cortada em pedaços
- 2 folhas de louro seco
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2625 kJ / 628 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 528 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de milho com coco
1sa 25 dk
Sanduíche de frango com maionese de beterraba
40min
Bolo de rolo
40min
Broinha de milho
40min
Paçoca de rolha
15 Min
Arroz e feijão tradicional
13 godz. 20 min
Estrogonofe de carne com batatas
1 Std. 20 Min
Coxas de frango com molho e purê de batata
1h 15min
Pastel de carne
3sa 15 dk
Kibe assado
1 Std. 20 Min
Esfiha de carne fechada
2 Std. 20 Min
Escondidinho de carne
1h 15min