Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g feijão preto
- 2400 g água
- 100 g cebola, cortada em metades
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite de oliva
- 300 g arroz branco
- 1 c. chá de sal marinho
- 100 g bacon defumado, em cubos (1 cm x 1 cm)
- 250 g linguiça calabresa defumada, sem pele e cortada em rodelas
- 1 paio, cortado em rodelas
- 150 g costelinha de porco defumada, cortada em pedaços
- 2 folhas de louro seco
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2625 kJ / 628 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 528 mg
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa
50 menit
Cassoulet
Brak ocen
Sopa de carne com legumes
35 Min
Manteiga aerada
Brak ocen
Risoto de presunto Parma com figo
30 min
Bolinho de arroz com calabresa
35 Min
Arroz e feijão tradicional
13 Std. 20 Min
Picanha ao sal
1 godz. 5 min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1 Std. 40 Min
Farofa de flocos de milho com banana
25 min
Pão de batata recheado
1j 25 menit
Sorbet de frutas
5 min