Feijoada brasileira

Feijoada brasileira

5.0 2 rating
Przygotowanie 8 godz. 10 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 porções

Składniki

Farofa
  • cebola cortada em pedaços
    130 g
  • azeite
    30 g
  • manteiga ghee
    30 g
  • farinha de mandioca
    500 g
  • sal
    ½ c. chá de
Feijoada
  • feijão preto
    300 g
  • água q.b. para demolhar
  • carne seca sem excesso de gordura, cortada em cubos de aprox. 3 cm
    300 g
  • costelinha de porco defumada cortada em pedaços
    200 g
  • água
    1800 g
  • salsinha fresca somente as folhas
    5 talos de
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    20 g
  • bacon cortado em cubos pequenos
    60 g
  • linguiça calabresa cortada em rodelas
    80 g
  • paio cortado em rodelas
    80 g
  • folhas de louro seco
    2
  • sal q. b. para ajustar o sabor

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porção

Białko 24.9 g
Kalorie 3141.2 kJ / 750.8 kcal
Tłuszcz 35.6 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 82.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...