
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 - 18 γρ. φλούδα πορτοκαλιού (από ½ πορτοκάλι), χωρίς το λευκό μέρος
- 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
- 300 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- 5 γρ. γλυκάνισο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. ελαιόλαδο
Συναρμολόγηση
- αλεύρι χωριάτικο για το αλεύρωμα
- 50 γρ. σουσάμι
- 3 γρ. γλυκάνισο
- Wartości odżywcze
- na 1 κομμάτι
- Kalorie
- 109 kcal / 456 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 12 g