Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g de carabineros crudos (6-8 unidades)
lub 400 g de carabineros congelados crudos (descongelados) - 2 dientes de ajo
- 5 g de hojas de cilantro fresco
- 20 g de zumo de limón
- 15 g de aceite de oliva
- 50 g de masa kataifi
- 1 - 2 cucharadas de mantequilla fundida
- ½ - 1 guindilla fresca (sin pedúnculo ni semillas), en rodajas de 1-2 mm
- 300 g de tomate frito
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 428 kJ / 102 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 492.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz tres delicias
40 Min
Macarrones a la carbonara para dos
20 min
Azucarillos de caramelo
24 Std.
Tarta a los tres chocolates
4h 40min
Arroz amarillo con pollo
40 Min
Lombrices en el jardín
8 Std. 30 Min
Batido Selva Negra
10 min
Arroz asiático con huevos
45 min
Arroz con tomate
30 min
Tallarines con ternera y gambas
30 min
Macarrones a la carbonara
25 min
Tarta de galletas negras
6 Std. 15 Min