Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cabrito
- 3 cucharaditas de sal gorda
- 6 dientes de ajo
- 2 guindillas rojas secas (opcjonalnie)
- 100 g de manteca de cerdo
- 2 cucharaditas de pimentón
- 1 pellizco pimienta molida
- 200 g de vino blanco
- 200 g de agua
- ½ cabrito (2500 g aprox.)
- 10 ramitas tomillo fresco
- 2 hojas de laurel secas
Migas
- 50 g de agua
- 250 g de pan del día anterior en trozos de 4-5 cm
- 70 g de aceite de oliva
- 6 dientes de ajo chafados, con piel
- 200 g de espárragos verdes frescos en trozos de 2-3 cm
- 1 cucharada de pimentón picante
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3911 kJ / 935 kcal
- Białko
- 77.7 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1629.5 mg
Alternatywne przepisy
Puré de patata (Pelar)
35 min
Crema de café
5min
Tostas de crema de salmón y lombarda
20min
Cóctel especiado navideño
30 min
Sandwich arcoíris
40 min
Helado bombón de tahini
14 Std.
Berry curd (Espesar)
20min
Aleta de ternera rellena asada con salsa de vino tinto
1h 15 min
Provolone con langostinos
25 min
Estrella con crema de chocolate y avellanas
2h
Lasaña boloñesa con setas
1h 45 min
Lasaña 3.0
1h 30min