Cabrito al horno con migas de espárragos

Cabrito al horno con migas de espárragos

4.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz.
6 raciones

Składniki

Cabrito
  • 3 cucharaditas de sal gorda
  • 6 dientes de ajo
  • 2 guindillas rojas secas (opcjonalnie)
  • 100 g de manteca de cerdo
  • 2 cucharaditas de pimentón
  • 1 pellizco pimienta molida
  • 200 g de vino blanco
  • 200 g de agua
  • ½ cabrito (2500 g aprox.)
  • 10 ramitas tomillo fresco
  • 2 hojas de laurel secas
Migas
  • 50 g de agua
  • 250 g de pan del día anterior en trozos de 4-5 cm
  • 70 g de aceite de oliva
  • 6 dientes de ajo chafados, con piel
  • 200 g de espárragos verdes frescos en trozos de 2-3 cm
  • 1 cucharada de pimentón picante

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1629.5 mg
Białko 77.7 g
Kalorie 3911 kJ / 935 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...