![Cabrito al horno con migas de espárragos Cabrito al horno con migas de espárragos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D607525D-AB66-4279-A61F-9364893F690B/Derivates/FED6E481-F9DB-4D0B-B8F0-4AC63668C000.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cabrito
- 3 cucharaditas de sal gorda
- 6 dientes de ajo
- 2 guindillas rojas secas (opcjonalnie)
- 100 g de manteca de cerdo
- 2 cucharaditas de pimentón
- 1 pellizco pimienta molida
- 200 g de vino blanco
- 200 g de agua
- ½ cabrito (2500 g aprox.)
- 10 ramitas tomillo fresco
- 2 hojas de laurel secas
Migas
- 50 g de agua
- 250 g de pan del día anterior en trozos de 4-5 cm
- 70 g de aceite de oliva
- 6 dientes de ajo chafados, con piel
- 200 g de espárragos verdes frescos en trozos de 2-3 cm
- 1 cucharada de pimentón picante
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3911 kJ / 935 kcal
- Białko
- 77.7 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1629.5 mg
Alternatywne przepisy
Bizcocho de aceite de oliva
40min
Pitas de pollo con verduras doradas
45 Min
Espuma de fresas
5 Min
Bizcocho de vainilla
1 Std.
Grisinis trenzados
2 Std. 30 Min
Masa de pan básica
1 Std.
Pan greñado art
3 Std. 30 Min
Lasaña 3.0
1 Std. 30 Min
Piruleta dalgona
1 Std. 30 Min
Cremona de hojaldre rellena de setas, pollo y queso de cabra
45 Min
Pan de Viena con chorizo
45 Min
Pan plegado de ajo y hierbas
1 Std. 40 Min