Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 克 绿豆
- 80 克 糯米 ,白糯米
- 60 克 薏仁
- 适量 水 ,浸泡用
- 100 克 冰糖 ,依个人口味增减
- 1200 克 水 ,煮糖水用
- 10 克 薄荷叶
- 1000 克 水 ,蒸煮用
- 适量 水 ,蒸绿豆用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1499.1 kJ / 358.3 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 78.3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 37.5 mg