Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di pomodorini datterini, a pezzetti
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di origano secco
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2000 g di acqua
- 250 g di patate a pasta gialla intere, con la buccia
- 15 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 550 g di farina manitoba
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1983.5 kJ / 474.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 284.2 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1h
Pinsa farcita
3h
Nidi di rondine prosciutto e mozzarella
1h
Tarte flambé alle cipolle (TM6)
1h
Calzone fritto
5h
Crostata al cioccolato con spaghetti di pere
1h 15min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40min
Crespelle ai funghi
1h 30min
Biscotti friabili al burro
2h 30min
Baci di dama alle nocciole
2h 30min
Muffin frittatine Parmigiano Reggiano e verdure
1h