Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di pomodorini datterini, a pezzetti
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di origano secco
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2000 g di acqua
- 250 g di patate a pasta gialla intere, con la buccia
- 15 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 550 g di farina manitoba
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1983.5 kJ / 474.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 284.2 mg
Alternatywne przepisy
Taralli alle cipolle
3 Std. 30 Min
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Mini plumcake Brie e lamponi
1 godz.
Grissini intrecciati alla paprika
2 godz. 30 min
Cioccolata al latte e cookies
15min
Margarita con quadrotti di frittata di patate
1 godz.
Rustici alla carbonara
1h 30min
Follia ai tre cioccolati
6h
Biscotti spritz al cioccolato e noci pecan
1 godz.
Crema per pandoro (senza lattosio)
45 min
Gelato al melone
15min
Croque Madame
3 Std. 30 Min