Baccalà con salsa samfaina

Baccalà con salsa samfaina

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 250 g di cipolle a pezzi (2 cm)
  • 250 g di peperoni rossi puliti e a pezzi (2 cm)
  • 200 g di zucchine a tocchetti (1,5 cm)
  • 200 g di melanzana a tocchetti (1,5 cm)
  • 800 g di baccalà ammollato e dissalato (4 filetti) (vedere varianti)
  • 2 - 3 cucchiai di farina tipo 00
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di pepe di Cayenna macinato (opcjonalnie)
  • olio di semi di arachide per friggere
  • 1 cucchiaio di prezzemolo fresco tritato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 14506.1 mg
Białko 130 g
Kalorie 3387.3 kJ / 809.6 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...