Baccalà con salsa samfaina

Baccalà con salsa samfaina

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di cipolle a pezzi (2 cm)
    250 g
  • di peperoni rossi puliti e a pezzi (2 cm)
    250 g
  • di zucchine a tocchetti (1,5 cm)
    200 g
  • di melanzana a tocchetti (1,5 cm)
    200 g
  • di baccalà ammollato e dissalato (4 filetti) (vedere varianti)
    800 g
  • di farina tipo 00
    2 - 3 cucchiai
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    400 g
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi
  • di pepe di Cayenna macinato (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • olio di semi di arachide per friggere
  • di prezzemolo fresco tritato
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 809.6 kcal / 3387.3 kJ
Białko 130 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 14506.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...