Urządzenia i Akcesoria
Kaffee-Walnuss-Kuchen (glutenfrei)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 Stück
Składniki
-
Wasser1120 g
-
Instantkaffee20 g
-
Walnusshälften280 g
-
Butter in Stücken230 g
-
Zucker350 g
-
glutenfreie Mehlmischung (siehe Tipp)230 g
-
Salz2 Prisen
-
Backpulver2 TL
-
Eier (Größe M)5
-
Essig15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
76 mg
Białko
5 g
Kalorie
1269 kJ /
303 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
5 Zutaten
15 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Luftiger japanischer Cheesecake (Soufflé-Käsekuchen)
2 godz. 15 min
Erdäpfelbrot (glutenfrei)
2 godz. 30 min
Orangenkuchen
1 godz.
Zucchinikuchen
1 godz. 20 min
Saftiger Maracujakuchen mit Glasur
1 godz. 45 min
Birnenkuchen mit Walnüssen
1 godz.
Mandelkuchen (glutenfrei)
55 min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Milchreiscreme mit Heidelbeeren
30 min
Süßer Rote-Rüben-Dip mit Orange
15 min
Italienischer Zitronenkuchen
45 min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1 godz.