Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Zwetschken, frisch oder gefroren, entsteint, halbiert
- 90 g Zucker
- ½ TL Vanillezucker, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 20 g Wasser (bei Verwendung frischer Zwetschken)
- 1 Vanilleschote
- 600 g Milch
- 25 g Maisstärke
- 2 Eier (Größe M)
- 90 g Biskotten
- 250 g Schlagobers, kalt
- 20 g Mandeln, gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 117 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschkenmousse auf Zwetschkenröster (XXL)
Brak ocen
Marilleneis
15 Min
Apfeltaschen
1h 40min
Erdnuss-Ecken
2h
Rhabarber-Erdbeer-Streusel-Kuchen
2h 30min
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 min
Apfelpudding
25 min
Einfache Cremeschnitte
3h 45min
Vanillekipferl-Tiramisu im Glas
4h
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min
Maroni Mousse au chocolat
15 Min
Schneller Maroni-Kuchen mit Nüssen & Schoko
1h