Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 Safranfäden
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 500 - 600 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (2 cm)
- 10 - 20 g Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Lebkuchengewürz
-
50 - 60
g Mandelmus
lub 40 g Butter, in Stücken - 2 Eier
- 2 EL Haselnüsse
- 2 EL Walnusshälften
- 1 TL Butter
- 1 TL Honig
-
40
g Schokoladenraspel
lub ½ TL Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 76 mg
Alternatywne przepisy
Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)
1 Std.
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45min
Wintergemüse-Gratin mit Kräuterkruste
1 godz. 5 min
Menü: Topinambursuppe, Lachs im Blätterteig mit Ofengemüse, Lebkuchentrifle
2h 15min
Chai-Latte Eiscreme
15h 30min
Menü: Gemüsesuppe; Schnelle Marillenknödel
1 Std.
Hexenschaum
35min
Gemüsetatar rot-grün
15 Min
Maronicreme
15 Min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1 Std. 20 Min