
Urządzenia i Akcesoria
Birnencreme
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Safranfäden3 - 4
-
Zitronensaft, frisch gepresst1 EL
-
Birnen geschält, entkernt, in Stücken (2 cm)500 - 600 g
-
Vanillezucker10 - 20 g
-
Salz1 Prise
-
Lebkuchengewürz½ TL
-
Mandelmus50 - 60 g
-
Eier2
-
Haselnüsse2 EL
-
Walnusshälften2 EL
-
Butter1 TL
-
Honig1 TL
-
Schokoladenraspel40 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
325 kcal /
1360 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
76 mg