Urządzenia i Akcesoria
Mandelkuchen (glutenfrei)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 Stücke
Składniki
-
Mandeln, geschält200 g
-
Butter in Stücken, plus etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Eier (Größe M)4
-
Salz1 Prise
-
Zucker100 g
-
Zitrone Saft und Schale1
-
Backpulver1 TL
-
Mandelblättchen60 g
-
Staubzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
48 mg
Białko
6 g
Kalorie
993 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glutenfrei
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Obstkuchen
1 godz.
Pistazienkuchen mit Limettenguss
1 godz. 30 min
Apfelmuffins (glutenfrei)
45 min
Schoko-Topfentorte mit Granatapfelspiegel (glutenfrei)
6 godz. 30 min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 min
Schoko-Energiebällchen
35 min
Erdbeer-Puddingkuchen
1 godz.
Schokoladen-Keks-Kuchen (glutenfrei)
50 min
Hausbrot (glutenfrei)
3 godz.
Paprika-Bolognese
5 godz.
Apfel-Dattel-Früchtebrot (glutenfrei)
1 godz. 20 min