
Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Erdbeer-Streusel-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
-
Weizenmehl, glatt400 g
-
Feinkristallzucker260 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Backpulver1 TL
-
Salz½ TL
-
Margarine in Stücken250 g
-
Ei (Größe L)1
-
Vanillepuddingpulver (37-40 g)1 Päckchen
-
Maisstärke15 g
-
Erdbeersaft500 g
-
Rhabarber ungeschält350 - 400 g
-
Erdbeeren50 - 100 g
-
Zitronensaft20 g
-
Staubzucker zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
400 kcal /
1676 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
125 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sommerlaune
13 Przepisów
Austria
Austria