Urządzenia i Akcesoria
Toastbrot (glutenfrei)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 14 godz.
12 Scheiben
Składniki
-
Buchweizenmehl45 g
-
Reismehl (siehe Tipp)30 g
-
Wasser585 g
-
frische Germ20 g
-
Flohsamenschalen20 g
-
glutenfreie Mehlmischung z.B. von Schär, Fini's Feinstes etc.500 g
-
Salz1 TL
-
Öl zum Einfetten2 TL
-
Milch zum Bestreichen1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
198 mg
Białko
5 g
Kalorie
731 kJ /
175 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glutenfrei
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Lasagne Bolognese mit grünen Spinat-Teigblättern
3 godz.
Blitz Béchamel
15 min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Brioche (glutenfrei)
2 godz. 50 min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 min
Linsenwraps (glutenfrei, vegan)
3 godz. 40 min
Salzfreie Gemüsegewürzpaste
50 min
Dattel-Hafer-Drink
20 min
Erdäpfelbrot (glutenfrei)
2 godz. 30 min
Milchreiscreme mit Heidelbeeren
30 min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 godz. 15 min
Hausbrot (glutenfrei)
3 godz.