
Urządzenia i Akcesoria
絲瓜小卷糙米鹹粥
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
4 人份
Składniki
-
乾香菇 ,泡水擠乾15 克
-
糙米120 克
-
青蔥 ,切小段1 支
-
油20 克
-
蝦皮 ,(用清水稍微沖洗)2 茶匙
-
薑1 片 (薄片)
-
水800 克
-
鹽1 茶匙
-
絲瓜 ,去皮和瓜囊,切條,(約450克)1 顆
-
小卷 ,清除內臟,切圈250 克
-
白胡椒粉
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
174.6 kcal /
730.4 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
28.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
604.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

涼夏瓜果報到
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan