Composta di pere e zafferano
TM6 TM5

Composta di pere e zafferano

(Brak ocen)

Składniki

  • 200 g di acqua più un po’ per la pirofila
  • 1700 g di pere, sbucciate, private del torsolo e tagliate a pezzetti (vedi consigli)
  • 4 - 8 di pistilli di zafferano a piacere
  • 80 - 120 g di zucchero a piacere
  • 120 - 140 g di succo di limone, spremuto fresco a piacere
  • 1 stecca di cannella, tagliata a metà
  • 2 chiodi di garofano
  • ½ cucchiaino di timo secco (opcjonalnie)
    lub ½ cucchiaino di rosmarino, secco

Wartości odżywcze
na 1 vasetto
Kalorie
1460.3 kJ / 349 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
92.6 g
Tłuszcz
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
13.7 g
Sód
8.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy