Composta di pere e zafferano

Composta di pere e zafferano

Brak ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 vasetti

Składniki

  • 200 g di acqua più un po’ per la pirofila
  • 1700 g di pere sbucciate, private del torsolo e tagliate a pezzetti (vedi consigli)
  • 4 - 8 di pistilli di zafferano a piacere
  • 80 - 120 g di zucchero a piacere
  • 120 - 140 g di succo di limone, spremuto fresco a piacere
  • 1 stecca di cannella tagliata a metà
  • 2 chiodi di garofano
  • ½ cucchiaino di timo secco (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino di rosmarino, secco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 vasetto

Sód 8.3 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 1460.3 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 92.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...