Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua più un po’ per la pirofila
- 1700 g di pere, sbucciate, private del torsolo e tagliate a pezzetti (vedi consigli)
- 4 - 8 di pistilli di zafferano a piacere
- 80 - 120 g di zucchero a piacere
- 120 - 140 g di succo di limone, spremuto fresco a piacere
- 1 stecca di cannella, tagliata a metà
- 2 chiodi di garofano
-
½
cucchiaino di timo secco (opcjonalnie)
lub ½ cucchiaino di rosmarino, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 1460.3 kJ / 349 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 92.6 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 8.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistecca di collo di maiale con burro all’aglio e pomodoro
Brak ocen
Risotto con carote e endivia belga
40 Min
Panini al vapore (bao-buns) con il Egg poacher
Brak ocen
Colorare le uova di rosso marrone
Brak ocen
Cake al limone
1 godz. 5 min
Bowl di smoothie all'acai
10 Min
Millefoglie con glassa alla mela cotogna
Brak ocen
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Cheesecake con mirtilli e glassa al limone
3h 10min
Rotoli di tacchino al gorgonzola
1 Std.
Crema Thermomix®
45 Min
Risotto al limone e spinaci
30 min