Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua più un po’ per la pirofila
- 1700 g di pere, sbucciate, private del torsolo e tagliate a pezzetti (vedi consigli)
- 4 - 8 di pistilli di zafferano a piacere
- 80 - 120 g di zucchero a piacere
- 120 - 140 g di succo di limone, spremuto fresco a piacere
- 1 stecca di cannella, tagliata a metà
- 2 chiodi di garofano
-
½
cucchiaino di timo secco (opcjonalnie)
lub ½ cucchiaino di rosmarino, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 1460.3 kJ / 349 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 92.6 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 8.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al forno con pesto aromatico
50 Min
Insalata di cetrioli con vinaigrette all’aneto (TM6)
Brak ocen
Panini al müesli (dolci)
Brak ocen
Glassa al burro
10 Min
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2 Std. 30 Min
Panini del 1° Agosto
1 Std. 10 Min
Brownies al cioccolato
45 Min
Hot dogs
35min
Pudding alle fragole
Brak ocen
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Manzo alla Stroganoff
45 Min
Mousse al cioccolato
3 Std. 30 Min