Chutney de fraises

Chutney de fraises

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 bocaux

Składniki

  • de pommes épépinées, non pelées, coupées en morceaux
    120 g
  • d'oignons rouges coupés en deux
    350 g
  • piment rouge, frais selon le goût, épépiné, coupé en morceaux
    ½ - 1
  • d'huile de tournesol
    40 g
  • de fraises équeutées et coupées en deux
    800 g
  • de sucre gélifiant (2:1)
    500 g
  • de poivre vert en grains, au vinaigre égoutté
    65 g
  • de vinaigre de cidre
    90 g
  • de jus de citron (opcjonalnie) fraîchement pressé
    50 g
  • de thym, séché
    2 c. à soupe
  • de poivre fraîchement moulu
    1 c. à café
  • de sel
    1 c. à café
  • cannelle, moulue
    1 c. à café
  • de gingembre séché moulu
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 bocal

Kalorie 359.2 kcal / 1502.9 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 77.1 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...