Morceaux de pommes en conserve

Morceaux de pommes en conserve

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
4 bocaux

Składniki

  • 20 g de rhum (opcjonalnie)
  • 30 g de raisins secs (opcjonalnie)
  • 650 g de pommes pelées, épépinées et coupées en morceaux (4 cm)
  • 1 - 2 c. à soupe d'amandes effilées
  • 40 g de jus de citron, fraîchement pressé
  • 40 g de sucre
  • ½ c. à café cannelle, moulue
  • 1 pointe de couteau de clous de girofle, moulus
  • 1 pointe de couteau de poivre de la Jamaïque moulu
  • 1 pointe de couteau gousse de vanille en poudre
  • 1 pointe de couteau cardamome, en poudre
  • eau pour le plat à gratin

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 2 mg
Białko 1.3 g
Kalorie 610.2 kJ / 145.9 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 34.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...