Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de aguacate, en trozos (aprox. 2 aguacates)
- 20 g de jugo de limón verde
- 500 g de caldo de pollo, frío
- 150 g de leche evaporada
- 1 cdita de sal
- 2 pizcas de pimienta molida
- 1 - 2 ramita de cilantro fresco, picado (solo las hojas)
- 1 de jitomate, cortado en cubos
- ½ cdita de ralladura de limón
- 20 - 50 g de totopos
- 20 g de cebolla morada, en cubos de 5 mm
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 890 kJ / 212 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 581.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de jitomate
30 min
Sopa italiana de papa
50 min
Sopa de chícharo y tocino
30 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min
Crepas rosas con humus de garbanzo y almendras.
35 min
Sopa de betabel con tostadas gourmet
50 min
Camote con salsa de vegetales y pasta gratinada
2h
Ponche de adviento
15 Min
Menú: Tartar de zanahoria, manzana y avellanas. Crepas rellenas de espinacas con queso ricotta en salsa de jitomate.
1 godz. 30 min
Crema de pistache (Black Diamond)
1h
Tiramisú de matcha
2h 30min
Tapenade de olivas verdes
40 min