Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 4 pés de salsa
- 50 g cebola
- 1 dente de alho
- 300 g água
- 300 g bacalhau demolhado e desfiado
- 50 g manteiga
- 1 c. sopa de banha
- 4 ovos L
- 1 pitada de sal (opcjonalnie)
- 1 pitada de pimenta
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 293.4 kJ / 70.1 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 72.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes de frango com milho
1h 15min
Rolos de curgete com salmão
25 Min
Bolo de cuscuz com fruta
1h 50min
Flans de ervilhas com creme de iogurte e hortelã
1 Std. 40 Min
Carne guisada com bolinhos de pão a vapor e couve roxa
Brak ocen
Batatas recheadas
1 Std. 30 Min
Doce de amêndoa de Leiria
35 Min
Caracóis
1 Std. 30 Min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1 Std.
Pudim de ovos
45 Min
Felisminas
45 Min
Pudim de batata-doce e abóbora
1 Std. 10 Min