Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 550 g açúcar
- 500 g amêndoa s/ pele
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 5 ovos médios
- 7 gemas de ovo
- 1 c. chá de canela em pó
- 250 g doce de gila
- Amêndoa laminada q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2725.9 kJ / 651.5 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 63.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 godz. 10 min
Bolo de laranja caramelizado
1h 5min
Gelado de pera com praliné
20 min
Pão recheado com cebola e queijo
1h 35 min.
Quadrados de melancia
7ωρ.
Tarteletes de fruta da época
1h
Biscoitos de maçã e noz
50 min
Árvores de Natal de merengue
Brak ocen
Bolo mármore de frutos vermelhos
2h
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1h 15min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 godz. 20 min
Sericaia
1 godz. 30 min