Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 blanc d'œuf
- 1 pincée de sel
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- 1 c. à soupe de café instantané
- 400 g d'amandes décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2262.8 kJ / 540.4 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Błonnik
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3 Std. 30 Min
Sucre de Noël
1h 5min
Knuspertaler (petits gâteaux de Noël aux graines)
1 Std. 30 Min
Sucre orange-épices de Noël
2h
Petits chocolats
3 godz. 20 min
Chocolat au riz soufflé
1 Std. 20 Min
Sucre citron-cardamome
2h
Sel aromatisé à la sauge
5min
Sucre vanillé
72h
Cacahuètes aux épices
40 Min
Mendiants au chocolat
30 Min
Sucre à la fève tonka
5min