Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g manteiga
- 30 g óleo de coco
- 7 ovos
- 200 g farinha de amêndoa
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 1 c. chá de psyllium husk
- Azeite q.b. p/ pincelar
- 40 g rúcula
- 100 g tomate cortado em rodelas
- 100 g queijo mozarela fresco cortado em rodelas
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta preta q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1241.4 kJ / 296.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 382.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leite condensado
50min
Risoto de pera com gorgonzola
30 min
Sanduíches Keto com queijo-creme, presunto e tomate
Brak ocen
Bolbo de aipo com molho Chimichurri
Brak ocen
Salada de laranja e funcho - TM5
Brak ocen
Xarope de baunilha
Brak ocen
Gelados de tahini e amêndoa
14 Std.
Bolo picante de ameixa
5h 30min
Bolas proteicas de sésamo e de amendoim
25min
Panacota com pêssego
3h 15min
Leite evaporado
3h 5min
Casa de gengibre (massa de bolo)
1h 30min