Urządzenia i Akcesoria
Sos duński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
190 g
Składniki
-
2 gałązki koperku, świeżego
-
20 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
-
30 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
100 g oleju rzepakowego
-
½ jajka roztrzepanego, w temp. pokojowej, sparzonego wrzątkiem (patrz wskazówka)
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g musztardy Dijon
-
½ czubata łyżeczka curry, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
⅛ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
573.7 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
2074.1 kJ /
495.7 kcal
Tłuszcz
54.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Sos Reuben
10 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Słodki sos chili
40 min
Pikle z krojonej cebuli (TM6, TM7)
48 godz. 45 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Sos sriracha mayo
5 min
Kremowy dip z fety
5 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min