Entrecote con risotto ai funghi

Entrecote con risotto ai funghi

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
    20 g
  • di scalogno
    30 g
  • di burro
    30 g
  • di funghi champignon cremino
    125 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    10 g
  • di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio) cottura 14-15 minuti
    160 g
  • di vino bianco secco
    30 g
  • di acqua
    410 g
  • dado per brodo vegetale
    ½
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • entrecote circa 2 cm di spessore
    2
  • olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 981 kcal / 4106 kJ
Białko 75.5 g
Tłuszcz 41.3 g
Węglowodany 69.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Sód 882.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...