Pollo fritto coreano in salsa piccante

4.4 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

Pollo
  • spicchi di aglio
    2
  • di zenzero, radice fresca pelata e a rondelle (2 mm)
    10 g
  • di farina tipo 00
    70 g
  • di amido di mais (maizena)
    20 g
  • di lievito istantaneo per torte salate
    1 cucchiaino
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di ali di pollo
    1000 g
Salsa piccante
  • spicchi di aglio
    5
  • di zenzero, radice fresca pelata e a rondelle (2 mm)
    10 g
  • di zucchero di canna chiaro
    50 g
  • di aceto di riso
    60 g
  • di miele
    60 g
  • di salsa piccante coreana a piacere
    30 - 50 g
  • di ketchup
    30 g
  • di salsa di soia, nera
    15 g
  • di olio di sesamo
    15 g
  • olio per friggere
  • di semi di sesamo
    1 cucchiaio
  • cipollotti a fettine sottili (5 mm)
    2

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 724.5 kcal / 3031.5 kJ
Białko 44.9 g
Tłuszcz 39.7 g
Węglowodany 49.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 1621 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...