Grießauflauf

Grießauflauf

5.0 4 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 Portionen

Składniki

Grießauflauf
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Semmelbrösel zum Ausstreuen
    ½ EL
  • Milch
    250 g
  • Grieß, Weichweizen
    50 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Feinkristallzucker
    40 g
  • Orangenschale, gerieben
    ½ TL
  • Rosinen (opcjonalnie)
    1 EL
Zwetschkenkompott
  • Zwetschken, frisch halbiert, entsteint
    250 g
  • Feinkristallzucker
    15 g
  • Zimtstange
    ½
  • Wasser
    75 g
  • Maisstärke in 2 EL kaltes Wasser eingerührt
    1 EL
  • Ahornsirup nach Geschmack
    Honig, nach Geschmack

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 237 mg
Białko 16 g
Kalorie 2551 kJ / 610 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...