Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'eau
- 1 cube de levure boulangère fraîche
- 480 g de farine
- 50 g de sucre en poudre
- 165 g de lait
- 2 œufs
- 30 g de beurre, en morceaux
- 3 pincées de sel
- 15 g de cacao en poudre
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.6 kJ / 325.7 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 88.6 mg
Alternatywne przepisy
Blondie aux trois chocolats et cacahuètes
40 min
Brioche tressée
14h 40 min
Brioche extra moelleuse
3 godz. 45 min
Roland-Garros
12 godz.
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Chaussons aux pommes
6 godz. 20 min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Babka chocolat-caramel
3h
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Brioche feuilletée
5h
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Brioche Nanterre
4h 15min