Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'eau
- 1 cube de levure boulangère fraîche
- 480 g de farine
- 50 g de sucre en poudre
- 165 g de lait
- 2 œufs
- 30 g de beurre, en morceaux
- 3 pincées de sel
- 15 g de cacao en poudre
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.6 kJ / 325.7 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 88.6 mg
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Petits pains au lait et sucre perlé
3sa 25 dk
Brioche extra moelleuse
3 godz. 45 min
Briochettes parisiennes
4hod. 5min
Petites gâches au chocolat au lait
15 godz. 10 min
Spritz au chocolat
50 min
Muffins aux fruits rouges
30 min
Chouquettes du goûter
35 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.