Pan dei morti

Pan dei morti

4.3 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 pezzi

Składniki

  • 60 g di mandorle
  • 60 g di fichi secchi a pezzi
  • 200 g di biscotti secchi a pezzi
  • 50 g di amaretti a pezzi
  • 3 albumi
  • 40 g di vino passito
  • 100 g di farina tipo 00
  • 120 g di zucchero
  • 25 g di cacao amaro in polvere
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 60 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e strizzata
  • 1 cucchiaio di zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 225.7 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 1387.1 kJ / 331.5 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 55.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...