Pan dei morti

Pan dei morti

4.5 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 pezzi

Składniki

  • di mandorle
    60 g
  • di fichi secchi a pezzi
    60 g
  • di biscotti secchi a pezzi
    200 g
  • di amaretti a pezzi
    50 g
  • albumi
    3
  • di vino passito
    40 g
  • di farina tipo 00
    100 g
  • di zucchero
    120 g
  • di cacao amaro in polvere
    25 g
  • di noce moscata grattugiata
    1 pizzico
  • di cannella in polvere
    1 pizzico
  • di lievito in polvere per dolci
    ½ cucchiaino
  • di sale
    1 pizzico
  • di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e strizzata
    60 g
  • di zucchero a velo
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 331.5 kcal / 1387.1 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 55.9 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 225.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...