Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di grano saraceno
- 1490 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 25 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina senza glutine
- 1 cucchiaino di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane veloce (senza glutine)
1h
Crêpes (senza glutine)
50min
Farina di riso (senza glutine)
10min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2u. 55min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2 Std. 40 Min
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2 godz. 35 min
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2h 50min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2u. 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2hod. 10min