Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato ai mirtilli
- 200 g di mirtilli freschi + q.b.
- 500 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 300 g di latte condensato ben freddo
Cialda corallo
- 100 g di acqua
- 30 g di olio di semi di girasole
- 1 pizzico di sale
- 14 g di amido di mais (maizena)
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2174.3 kJ / 519.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 40.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 120.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato ai frutti di bosco
12 godz. 15 min
Gelato fior di latte
16h 25 min
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Gelato al mango (per 2 persone)
15 Min
Gelato cioccolato e menta
10h 25 min
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10u. 20min
Gelato al ginseng
10h 30min
Gelato fragole e miele
5 Std. 10 Min
Gelato al mango
20 Min
Gelato ai frutti rossi
20 Min
Gelato alla banana
8 Std. 15 Min
Gelato veloce alla fragola
20 Min