Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato ai mirtilli
- 200 g di mirtilli freschi + q.b.
- 500 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 300 g di latte condensato ben freddo
Cialda corallo
- 100 g di acqua
- 30 g di olio di semi di girasole
- 1 pizzico di sale
- 14 g di amido di mais (maizena)
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2174.3 kJ / 519.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.2 g
- Tłuszcz
- 40.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 120.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato ai frutti rossi
20 dk
Torta di cous cous con frutta
1h 50min
Granita all'ibisco e lime
6 godz. 20 min
Granita all'ananas
6 godz. 20 min
Gelato mascarpone e ciliegie
6 Std. 30 Min
Sorbetto zucchine e limone
8h 5min
Sorbetto di pere
15 Min
Gelato ai frutti di bosco
12h 15min
Gelato di fragole
10 Min
Gelato alla banana
8h 15min
Gelato veloce alla fragola
20 dk
Gelato alla pesca
20 dk