Cailles lardées farcies, sauce forestière

Cailles lardées farcies, sauce forestière

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • échalotes
    2
  • de beurre
    25 g
  • de lardons fumés
    75 g
  • de foies de volaille déveinés et en morceaux
    200 g
  • de porto
    50 g
  • de noix décortiquées concassées
    25 g
  • de pruneaux dénoyautés en morceaux
    25 g
  • d'eau
    500 g
  • de potimarron en tranches
    400 g
  • cailles
    4
  • de bacon
    12 tranches
  • d'huile de tournesol
    4 c. à soupe
  • de thym frais effeuillé
    1 bouquet
  • huile de tournesol pour la cuisson
  • champignons de Paris frais émincés
    5
  • de fécule de maïs
    ½ c. à soupe
  • de sel
    1 pincée
  • de vin blanc
    100 g
  • de crème liquide entière
    200 g
  • de fond de volaille
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 740 kcal / 3079 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...