Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
三杯青醬
- 15 克 蒜頭
- 30 克 黑麻油
- 25 克 薑 ,去皮,用刀背拍開
- 10 克 紅辣椒 (大型) ,切粗段
- 15 克 米酒
- 20 克 醬油
- 10 克 冰糖粉
- 30 克 九層塔 ,只取葉子
海鮮冷麵
- 1500 克 水
- 150 克 透抽 ,洗淨,切圈
- 300 克 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨
- 300 克 素麵 ,或其他細白麵條
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2004.7 kJ / 479.2 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 897.8 mg