Tex-Mex Red Rice

Tex-Mex Red Rice

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portion

Składniki

  • long-grain rice
    285 g
  • white onion halved
    155 g
  • garlic clove
    3
  • cumin, ground
    1 ½ tsp
  • seasoning mix for tacos and fajitas (opcjonalnie) homemade or packaged (see Tip)
    2 tsp
  • olive oil
    15 g
  • water
    850 g
  • chicken stock paste
    1 tbsp
  • tomato purée (concentrate)
    3 tbsp
  • salt to taste
    1 tsp
  • cilantro, fresh to garnish
  • lime wedges to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 425 mg
Białko 4 g
Kalorie 881.1 kJ / 210.6 kcal
Tłuszcz 2.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...