Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou
TM6 TM5

Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou

4.7 (9 ocen)

Składniki

  • 2 stroužky česneku
  • 30 gramů extra panenského olivového oleje, plus navíc na opečení panenky
  • 2 vepřové panenky (cca 450 g každá)
  • 15 gramů hladké mouky
  • 250 gramů suchého bílého vína
  • 200 gramů borůvkového džemu
    lub 200 gramů džemu z černého rybízu
  • 1 ½ čajové lžičky soli, plus navíc na posypání
  • 2 - 4 špetky mletého černého pepře, plus navíc na posypání
  • 1 - 2 špetky sušeného mletého zázvoru
  • 500 - 700 gramů brambor, na 3cm kousky
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 - 2 snítky čerstvého tymiánu

Wartości odżywcze
na 1 porci
Kalorie
850 kJ / 203 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
1.4 g
Sód
393.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy