Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de sucre
- 4 c. à café de cannelle en poudre, divisé
- 2 œufs de gros calibre
- 225 g de lait entier
- 1 c. à thé de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- huile antiadhésive en aérosol
- 8 tranche de pain brioché, coupe épaisse (voir Conseil)
- de beurre non salé fondu, pour badigeonner
- baies fraîches variées pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 761.1 kJ / 181.9 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 170.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coupelles au chocolat et beurre d'arachides
1h 5min
Crème de pommes de terre au cari
35 min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1 Std. 50 Min
Pain à la banane
1 Std. 50 Min
Céréales chaudes aux pommes et aux poires
Brak ocen
Paloma au pamplemousse rose
10min
Cuisses de poulet teriyaki Sous vide (TM6)
2h
Le Vert éternel (Métrique)
10min
Blondies au chocolat et aux noisettes
45 min
Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)
1h
Gâteau Aloha aux carottes
1 godz. 20 min
Muffins aux dattes et à la cassonade
1h 15min