Wersje kompatybilne
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat (Métrique)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g d'huile végétale
- 270 g de sucre
- 3 œufs de gros calibre
- 60 g de cacao en poudre, Hershey's
- 140 g de farine tout usage
- ½ c. à thé de sel
- 1 c. à thé de poudre à pâte
- ¼ c. à thé de bicarbonate de soude
- 140 g de lait entier
Glaçage au chocolat
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
- 45 g de lait entier
- 225 g de chocolat noir, pépites ou morceaux (6 mm/¼ po)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 248 mg
Alternatywne przepisy
Risotto au parmesan (TM6 Métrique)
30 min
Boules d'amour
1h
Tarte aux fruits arc-en-ciel
1h 40min
Poivrons farcis avec riz et sauce tomate
1h
Gâteau renversé à l’ananas
1 Std. 15 Min
Biscuits chocolatés au beurre
1h
Tarte au sucre
45 min
Mayonnaise bistro
5min
Riz asiatique et sauté de légumes (TM6 Metric)
45 min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1h
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10min