Crêpes au chocolat et à la pistache Dubaï

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 morceaux

Składniki

  • 40 g de beurre, salé ou non salé plus 1 cuillère à soupe pour la friture
  • 360 g de lait
  • 150 g de farine de blé
  • 2 oeufs
  • 100 g de pâte de pistache
  • 1 pincée de sel
  • 15 g de sucre glace
  • 15 g de tahini
  • 75 g de crème, tout type
    75 g de mascarpone
  • 100 g de chocolat fondant cassé en morceaux (2 cm)
  • 40 g de crème, tout type
  • 30 g de pâte filo râpée, pour le kataifi
  • 50 g de pistaches, hachées
  • 5 g de paillettes comestibles dorées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Sód 59.2 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1148.7 kJ / 274.6 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 22.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...