Gaufre à l'avoine et à la banane sans gluten

Gaufre à l'avoine et à la banane sans gluten

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portion

Składniki

  • flocon d'avoine divisé
    170 g
  • de babeurre (voir Conseil)
    300 g
  • banane en morceaux, plus des tranches supplémentaires pour servir
    140 g
  • de pacanes
    60 g
  • de cassonade
    15 g
  • œuf de gros calibre
    2
  • cannelle en poudre plus un supplément pour saupoudrer
    1 c. à thé
  • de poudre à pâte
    1 c. à thé
  • bicarbonate de soude
    ½ c. à thé
  • de sel
    ¼ c. à thé
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • huile antiadhésive en aérosol
  • de pacanes en morceaux, pour garnir
  • sirop d'érable pour servir
  • baies fraîches variées pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 391.5 kcal / 1638 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 47.7 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 439.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...