Gâteau aux amandes sans gluten

4.6 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 portions

Składniki

  • 200 g d'amandes entières, émondées
  • 80 g de beurre à température ambiante, en morceaux et un peu plus pour le graissage
  • 4 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 100 g de sucre
    100 g d'érythritol
  • 4 jaunes d'œufs
  • 1 citron jus et râpe
  • 1 c. à café de poudre à lever sans gluten
  • 60 g d'amandes effilées
  • 20 g de sucre glace pour saupoudrer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 63.5 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 993.4 kJ / 237.4 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...