Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Wegańskie jabłka pod kruszonką
-
75 margaryna, wegańska do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
110 g migdałów, ze skórką
-
110 g mąki pszennej
-
60 g cukru
-
⅓ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
600 g jabłek (ok. 2 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 ½ łyżeczki cukru wanilinowego¾ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Wegańskie lody waniliowe
-
1 ½ laski wanilii
-
45 g cukru
-
200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
150 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
124.5 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
2241.8 kJ /
535.8 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
60.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Tarta z jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Lemoniada ziołowa
1 godz. 10 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Jabłka pod kruszonką
55 min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 min
Kardamonowa panna cotta z różanym syropem
3 godz. 40 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.