Urządzenia i Akcesoria
Potato Gratin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
salted butter softened at room temperature30 g
-
whipping cream200 g
-
chicken stock50 g
-
ground black pepper1 tsp
-
salt adjust to taste½ tsp
-
Russet potatoes cut in thin slices (3 mm)1000 g
-
mozzarella cheese plus extra for sprinkling100 g
-
mozzarella cheese for sprinkling
-
streaky bacon grilled and crushed4 - 5
-
fresh parsley leaves only, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
287 mg
Białko
7 g
Kalorie
631 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rice Wine Chicken
Brak ocen
Windsor Bread
1 godz. 50 min
Nectarine Tart with Frangipane
1 godz.
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
Cooking White Rice
25 min
Cheesy Beer Sauce
30 min
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
50 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Almond toffees
1 godz. 45 min
Garlic, olive oil and chilli spaghetti
30 min
Butter Cake
1 godz.