Urządzenia i Akcesoria
Potato Gratin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
salted butter softened at room temperature30 g
-
whipping cream200 g
-
chicken stock50 g
-
ground black pepper1 tsp
-
salt adjust to taste½ tsp
-
Russet potatoes cut in thin slices (3 mm)1000 g
-
mozzarella cheese plus extra for sprinkling100 g
-
mozzarella cheese for sprinkling
-
streaky bacon grilled and crushed4 - 5
-
fresh parsley leaves only, to garnish1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
287 mg
Białko
7 g
Kalorie
631 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chili Cheese Dogs
50 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Lai Chi Kang (Longan Dessert)
1 godz. 10 min
Barbecued pork ribs
28 godz. 10 min
Mini Chicken Pies
1 godz. 35 min
Begedil Daging
30 min
Lasagna
2 godz. 30 min
Kek Pisang Lembab (Moist Banana Cake)
1 godz.
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min