Potato Gratin

Potato Gratin

4.7 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • salted butter softened at room temperature
    30 g
  • whipping cream
    200 g
  • chicken stock
    50 g
  • ground black pepper
    1 tsp
  • salt adjust to taste
    ½ tsp
  • Russet potatoes cut in thin slices (3 mm)
    1000 g
  • mozzarella cheese plus extra for sprinkling
    100 g
  • mozzarella cheese for sprinkling
  • streaky bacon grilled and crushed
    4 - 5
  • fresh parsley leaves only, to garnish
    1 sprig

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 287 mg
Białko 7 g
Kalorie 631 kJ / 151 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...