Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g hazelnuts
- 100 g caster sugar, plus 2 tsp
- 350 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
- 285 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 4 pears (approx. 650 g), quartered, stem removed and ends trimmed, trimmed to fit blade width (see tips)
- 1 tsp lemon juice
- 365 g dark chocolate, small pieces or callets
- 390 g double cream
- 2 Tbsp liquid glucose
- whipped cream, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2822.1 kJ / 674.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 46.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 41.5 mg
Alternatywne przepisy
Red Velvet Cookies
3 Std.
Spaghetti Muffins
55 min
Red Velvet Waffle
20 Min
Pistachio cream
15 Min
Tex-Mex Bowl
50min
Stir Fried Potato Shreds
20 Min
Duchess casserole with vegetables
1 Std. 15 Min
Balinese Sous-Vide Duck Breast
Brak ocen
Hokkaido Cupcakes
45min
Amaretto Sour
10 Min
Checkerboard Sablés
2 Std. 30 Min
Moroccan Mint Tea
25 Min