Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 水 ,蒸地瓜用
- 220 克 紫地瓜 ,去皮,切塊
- 130 克 牛奶
- 15 克 糖 (opcjonalnie)
- 3 克 乾酵母粉
- 250 克 中筋麵粉
- 250 克 水 ,發酵用
- 1 茶匙 油
- 250 克 水 ,蒸饅頭用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 429.3 kJ / 102.6 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 19.6 mg