Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g beurre mou, en morceaux et un peu plus pour le moule
- 300 g de carottes, en morceaux (3 cm)
- 150 g de chocolat noir, en morceaux (3 cm)
- 300 g de farine
- 300 g de sucre
- 75 g d'amandes, moulues
- 1 ½ c. à café de poudre à lever
- ½ c. à café de sel
- 5 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 976 kJ / 234 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40min
Gâteau au yogourt
1h 40min
Cake aux baies
1h 15 min
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35 Min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2h 30 min
Cake à l’orange imbibé
1h 30min
Cake aux branches
1h 10min
Cake choco-courgettes
1h 25min
Cake Mississippi clair
1h 15 min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Cake à l'orange
1h
Focaccia aux tomates
40min